2021-04-09 08:22:29• hírek • Fizetett tartalom

Ezért fontos a megfelelő vízszigetelés a fürdőszobában

Talán sok tömbházlakónak ismerős a helyzet, amikor egy hatalmas folt kezd el terjedni a fürdőszoba mennyezetén – egyértelmű jele annak, hogy a felső szomszéd eláztatott minket. Mennyivel szerencsésebben alakult volna a helyzet, ha a szomszéd annak idején nem felejti el vízszigetelni a fürdőjét, nemde?

Annak érdekében, hogy mi magunk ne áraszthassunk el senkit, fontos tudni, hogy a fali- és padlócsempe – ragasztótól függetlenül – nem képes megakadályozni azt, hogy a víz lejusson az alsóbb emeletre. Azon közvélekedéssel ellentétben, mely szerint a burkolólapok meggátolják a víz átjutását, a valóság az, hogy a megfelelő hidroizoláció nem csupán ennyiből áll.


A fürdőszoba vízszigetelése egy olyan hatékony és praktikus megoldás kell legyen, mely 100 százalékosan garantálja, hogy a víz biztosan nem fog átszivárogni a plafonon keresztül, ám érdemes azt észben tartani, hogy a szigetelést még a csövek felszerelése és a burkolólapok felragasztása előtt kell elvégezni.


Miért fontos, hogy vízszigeteljük a fürdőt?

  • A falak épsége jó állapotban megőrződik, függetlenül attól, hogy betonból, téglából vagy épp gipszkartonból vannak.
  • A szigetelésnek köszönhetően nullára csökken annak az esélye, hogy a víz átjusson a falon keresztül a többi szobába vagy a szomszéd lakásba
  • A csövek és szaniter felszerelések védve lesznek ezáltal a korrózióval szemben
  • Elkerülhető a falak nedvesedése és a penészedés.

Mutatunk is néhány képet a helyes vízszigetelés méreteiről.





Milyen anyagok segítik a hatékony vízszigetelést?

 

  • Szilárd vízszigetelő membrán: ez az anyag különböző méretű tekercsekben kerül forgalomba. Az alapozó rétegre egy ragasztóréteg is kerül, a membrán pedig egyenesen erre kerül majd rá. További infók ide kattintva.
  • Folyékony vízszigetelő membrán: ez gyorsabb, viszont az eredménye hasonló. Közvetlenül az alapozó rétegre kell felvinni. További infók ide kattintva.
  • Cement-latex habarcs: A kompozícióban lévő cement szilárdságot, a latex pedig rugalmasságot és ellenállást biztosít a víz behatolásával szemben.

Ezen anyagok mindegyike hatékony megoldást jelent, a választás csupán az építőmesteren és az ügyfélen múlik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: